Bryggedag

California Common

Noen ganger har man for mye å henge fingrene i med det resultat at noe får lavere prioritering og som sikkert mange har opplevd så havner ting lett i glemmeboken.. Nettopp det er situasjonen med dette innlegget, som handler om en California Common vi brygget 17. februar. Første dagene var planen å sette seg ned og skrive om bryggedagen og litt om ølet, og etterhvert ble det mer til at det dukket opp helt sporadisk og siden glemt.

Neste problemstilling viser seg når man først setter seg ned og skal skrive, og uansett hvor mye man tenker så har man egentlig glemt det meste fra denne dagen. Vi er skikkelig slurvete med notater, faktisk så noterer vi ingenting og det viser seg gang på gang at det er ting vi gjerne skulle hatt notater på. Hvordan er dine rutiner? Hva skriver du ned? Skriver du noe i det hele? Om du har noen lure tips til hvordan vi kan få gode rutiner på dette så sleng ut en kommentar 😉

Det lille jeg husker er at bryggedagen gikk veldig bra, alt klaffet med mengder, temperaturer og vi traff OG spot on! I dag tappet vi ølet på fat og målte FG til 1.006, denne skulle lande på 1.015 så gjæret noe lenger ut enn planlagt. (Hadde vi hatt notater så kanskje vi kunne finne en sammenheng…) Ellers ble vi svært overrasket av synet som møtte oss når vi åpnet lokket på gjæringsdunken. Der lå det nemlig en gjærkake på ca. 3cm tykkelse, hard som stein (ish) Gjæret vi brukte var fra Mangrove Jack`s og heter M54 Californian Lager Yeast. Fristelsen ble for stor til å la være, så vi høstet noe av den og satte i kjøleskapet. Planen er å gi den litt vørter av neste brygg og se hva som skjer. Om andre har hatt samme erfaring med denne gjæren hadde det vært interessant å høre om!

Oppskriften på denne er som følger:

  • 29,5% Pale Malt
  • 29,5% Pilsnermalt
  • 29,5% Maris Otter
  • 10,5% Crystal 120 EBC
  • 0.9% Carafa Special I

 

  • 32g Northern Brewer – First Worth
  • 25g Northern Brewer – 12 min
  • 40g Northern Brewer – 5 min

OG: 1,050 – 34,5 IBU – 24,7 EBC – 4,7% Abv – Meskes på 65 grader. 4 pk MJ M54 Ca. 55 liter til kok.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.