Eksperiment

Knekkebrød av mesk

Etter av vi var ferdige med skyllingen av Dunkelweizen, tok vi til side noe av mesken for å forsøke oss på knekkebrød. Har hørt om flere som har gjort dette men aldri forsøk det selv så vi tenkte det var på tide å forsøke denne gangen. Vi hadde også mye tid til overs så det passet bra.

Vi tok til side 8-9 dl malt, spredte dette utover ett papirkledd stekebrett og satte inn i ovnen på ca. 70 grader med en tresleiv i ovnsdøren slik at fuktigheten slapp ut. Dette fikk stå en stund da mesken ikke skal være for våt.
Lette gjennom kjøkkenskapene etter resten av ingrediensene, hadde ikke akkurat samme som i oppskriften vi fant, men det ble nært nok. Alt ble blandet sammen i en bakebolle, for deretter å bli smurt utover stekebrett med bakepapir. Brukte ett pizzahjul før steking og laget ruter, da det er vesentlig enklere å bryte knekkebrødene når de er ferdigstekt.

Deigen fordelt og rutet, klar til steking

Knekkebrødene stekes på 160 grader varmuft i 1 time og 20 minutter. Tiden kan variere litt alt etter hvor våt mesken som blir brukt er. Vi fordelte utover 2 brett (doblet oppskriften) og fikk da litt tykkere knekkebrød. Steketiden vil da bli noe lenger, men synes de er bedre når det er litt tykkelse på de.

Ferdigstekt, avkjøles på rist

Oppskriften er hentet fra Bymag.no og skrevet av Camilla Nysveen. Trykk her for artikkelen!

  • 4 dl mesk (så tørr som mulig)
  • 3 dl Sammalt hvete grov
  • 2-3 dl Havregryn
  • 2 dl Gresskarkjerner
  • 1 dl Linfrø
  • 1 dl Sesamfrø
  • 1,5 ts Salt
  • 1 ss Havsaltflak (drysses over før steking, vi sløyfet dette)
  • 6 dl Vann

Forvarm ovnen til 160 grader varmluft.

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle, kle to bakeplater med bakepapir og fordel deigen jevnt utover.
Strø nå havsaltflak om du ønsker og bruk en kniv til å rute opp til ønsket størrelse.

Stek på 160 grader varmluft  i 1 time og 20 minutter. Avkjøles på rist. Oppbevares i vanlig kakeboks.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.